Skip to content

Home Forums Beurzen en andere evenementen Verslag rond de algemene ledenvergadering Succulenta van 8 april 2017

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 7 jaren geleden door Aiko.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #11681
  Aiko
  Moderator

  Verslag van de algemene ledenvergadering van Succulenta gehouden op 8 april 2017

  Rond de klok van tien uur in de ochtend van zaterdag 8 april 2017 was ieder Succulenta-lid welkom op de algemene ledenvergadering van Succulenta. De bijeenkomst was bij Corn. Bak B.V. te Assendelft, ontvangst was in de kantine / bedrijfsrestaurant.

  Dit korte verslag van de algemene ledenvergadering zal niet inhoudelijk op de vergadering zelf ingaan. Dit laat ik over aan de notulist en het bestuur van Succulenta om hierover te communiceren. Dit verslag is op persoonlijke titel, en hoe ik de dag heb ervaring.

  Over de ledenvergadering zelf heb ik echter wel twee punten die ik toch even wil aanstippen:

  Niet elke spreker die aan bod kwam had een even krachtige stem. Dit bleek ook uit verzoeken vanuit de zaal voor een wat krachtigere volume bij het spreken. Een geluidsinstallatie was waarschijnlijk van toegevoegde waarde geweest in de toch vrij grote ruimte met ongeveer 60 / 70 aanwezigen. De regelmatig overvliegende vliegtuigen richting Schiphol overstemde elke paar minuten de vergadering helaas ook wel een beetje voor de duur van een tien- tot twintigtal seconden per vliegtuig. Hierdoor ontging mij af en toe wel wat.

  Een tweede punt was dat de teksten van de presentatie zo af en toe toch wel in een veel te klein lettertype gezet. Nu heb ik geen goede ogen, maar wel zéér goede lenzen, en ook daarmee had ik moeite om de tekst in de presentatie te lezen van agendapunt 15; “100 jaar Succulenta”. Toegegeven, ik zat achterin de zaal, maar kan me voorstellen dat mensen een aantal rijden verder vooraan niet direct beter af waren.

  Na afloop van de ledenvergadering was het dus tijd voor de lunch, en een onderling praatje. De lunch werd verzorgd door Corn. Bak.

  Na de lunch was Corn. Bak zelfs zo gastvrij om voor de aanwezigen een rondleiding te verzorgen. Veel succulentenliefhebbers zijn wellicht bekend met de grootte van het kassencomplex van Ubink in Kudelstaart. De kassen van Corn. Bak doen in grootte hiervoor zeker niet onder. Het hele bedrijf zag er eigenlijk vrij verzorgd uit, met (op het oog voor een leek) prima faciliteiten voor de ongeveer zeventig voltijd- en deeltijdmedewerkers.

  De rondleiding begon met een korte introductie over het bedrijf. Corn. Bak; een veredelaar / kweker van tropische planten, met name Bromelia’s en Medinilla’s, en in kleinere hoeveelheid mierenplanten als Myrmecodia’s, Hyphophytums, en verder vleesetende planten als Dionaea (Venus vliegenval). Men heeft ook een zeer interessante (eigen) collectie van ongeveer 400 soorten Tillandsia’s. Veel van de Tillandsia’s stonden in bloei, en ze trokken zichtbaar veel interesse van de aanwezigen. Persoonlijk was ik zeer onder de indruk van de zeer grote Myrmecodia’s in hun collectie, waarvan sommige planten een caudex hebben van een centimeter of veertig.

  Ter afsluiting van de rondleiding kreeg elke aanwezige een paar plantjes mee. De plantjes waren: Hydnophytum puffii, Hydnophytum papuanum en een Dionaea muscipula, dus twee mierenplantjes en een Venus vliegenval. Persoonlijk was ik zeer verrast door de Hydnophytums. Zo vaak kom je een mierenplant niet tegen, en zijn ze ook niet eenvoudig aan te komen als je de specialistenroute niet kent zoals ik die weg binnen de succulentenwereld wèl goed ken. Een zeer aardig gebaar van Corn. Bak, dat op veel waardering van de aanwezigen mocht rekenen.

  Ondanks de paar minpunten van beeld en geluid tijdens de jaarvergadering, was het een vermakelijke en leerzame ochtend en middag geworden.

  Helaas had ikzelf geen camera in de hand. Maar hopelijk kunnen andere forumbezoekers een foto plaatsen van de vele (kleurrijke) planten die te zien waren?

  #11867
  Aiko
  Moderator

  In de nieuwste Succulenta staat een uitvoerig verslag van de algemene vergadering.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Back To Top