Skip to content

Home Forums Vraag & aanbod Planten / zaden / stekken gezocht Pseudolithos cubiformis

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #7477
  RikCoenen
  Deelnemer

  Heeft iemand hier toevallig zaden van of planten over?
  Kwam deze een tijdje geleden tegen op internet en ben er helemaal verliefd op. Een ander soort Pseudolithos is trouwens ook welkom, zolang ze maar zo’n “geschubde” huid hebben.

  Zag ‘m in één webwinkel staan als zaad, maar helaas was die out of stock…

  #7482
  Aiko
  Moderator

  Er zijn verschillende zaadleveranciers waar je Pseudolithos-zaden van kan bestellen.

  Mesa Garden: http://mesagarden.com/o2016.html
  Köhres: http://www.koehres-kaktus.de/shop/Succulent-seeds/Pseudolithos—2_698.html
  Piltz: http://piltz.hajanet.de/en/species/147

  En als je een van de andere zaadleveranciers bekijkt op http://forum.bcss.org.uk/viewtopic.php?f=1&t=160965&hilit=updated+seed+lists (weet niet of dat ook toegankelijk is voor niet-leden van het forum), dan zul je zien dat er in Tsjechië ook Pseudolithos-soorten worden aangeboden.

  #7481
  Aiko
  Moderator

  Planten zijn makkelijk verkrijgbaar bij een van de succulentenbeurzen. Ik kom ze geregeld tegen, hoewel niet altijd goedkoop.

  #7480
  RikCoenen
  Deelnemer

  Ah, bedankt!
  Ik zal sowieso de 29e wel even kijken of ze misschien bij ons op de beurs staan, maar weet niet of ik ze daar ooit gezien heb. Anders inderdaad maar bestellen.
  Zie Piltz er ook tussen staan, daar ben ik toevallig afgelopen jaar nog geweest, jammer dat ze me toen al niet opgevallen waren.

  #7479
  Aiko
  Moderator

  Met een beetje geluk zal er eentje zijn. Ik was zelf enigszins stomverbaasd een Whitesloanea crassa te vinden op de beurs van Etten-Leur twee jaar geleden. Dat was ook pas de tweede keer dat ik het plantje in het echt zag. En dat voor een schappelijke prijs. Kon ik natuurlijk niet laten staan. Hij doet het gelukkig nog steeds goed bij mij.

  Als je een Pseudolithos tegenkomt, zal het waarschijnlijk P. migiurtinus zijn. P. cubiformis is al een stuk lastiger te vinden. Tenzij je ook naar de ELK in Blankenberge gaat in september. Daar vind je eigenlijk bijna alles. Een aanrader.

  #7478
  RikCoenen
  Deelnemer

  Oh, dat is ook wel een mooie ja, die Whitesloanea. Lijkt wel een kruising tussen die cubiformis en een bisschopsmuts.
  Zag inderdaad dat er niet veel cubiformis zaden waren, vooral de andere soorten ja. Zaten op zich ook wel wat mooie bij, maar hoop dat ik een cubiformis kan vinden, vind die nog wel het coolst.
  Blankenberge moet ik even kijken, behoorlijk end weg… Heb wel wat vrienden in Brugge wonen, misschien kan ik dat eens combineren.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Back To Top