Home Forums Cactussen & vetplanten oude zaden

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Profielfoto van Finland Finland 3 weken geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #7379
  Profielfoto van Finland
  Finland
  Lid

  Ik was in 60-er jaren lid van Succulenta. Mijn laatste portie bestelde zaden heb ik nooit gezaaid, want ik ging verhuizen. Deze zaden heb ik nog steeds, zijn besteld van Clichéfonds Succulenta, Brinkstr. 49, Bennekom. Het jaar is 1969 óf 1970 óf 1971. De nummers zijn 81, 110, 131, 150, 154, 160, 452. Altijd bij kamertemp. bewaard. Ik heb de volgende vragen: 1)Kan iemand achterhalen welke soorten dit zijn? 2)Het zou heel interessant zijn te weten hoe het is met de kiemkracht van zulke oude zaden. Beste zou zijn zaaiproef tegelijk met verse zaden van dezelfde soorten. Ik wil dat liever niet aan, want woon nu in Finland, korte zomers, huis in de schaduw, geen kas. Heeft iemand belangstelling zo’n proef te doen? Kan interessante resultaten geven en misschien uitmonden in publicatie in blad “Succulenta”.

  #7380
  Profielfoto van Aiko
  Aiko
  Moderator

  Gerard van het Clichéfonds van Succulenta had het onlangs over een zaaiproef die hij wil doen met oude zaden, om te bepalen welke ontkiemingspercentages deze zaden nog kunnen behalen (Gerard beschikt over een bron dat erg positieve ontkiemingspercentages laat zien voor sommige soorten, ook al zijn de zaden een jaar of tien oud). Eventueel met het idee er ook een artikel aan te wijden. Wellicht interessant voor jullie twee om samen te werken?

  Stuur Gerard anders eens een mailtje via: zaden@succulenta.nl
  Hij kan je hopelijk ook helpen te achterhalen welke soorten bij de nummers horen.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.