Skip to content

Home Forums Lokale afdeling: Haag- en Westland Lezing Succulenten van de Oost Kaap – 22 november 2016

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #7518
  Aiko
  Moderator

  Op 22 november 2016 zal Hans Huizing een lezing geven over succulenten van de Oost Kaap.

  Dit is een herkansing van de lezing die oorspronkelijk op 22 maart zou plaatsvinden. Zie ook: http://succulenta.nl/forums/topic/lezing-flor-del-cape-22-maart-2016/?v=796834e7a283

  Hans schrijft als introductie het volgende:

  Tijdens mijn eerste botanische reis in februari 2010 door de Oost Kaap provincie in Zuid Afrika, hebben we heel veel mooie, bloeiende planten gezien. Een fotoarchief van meer dan 4.000 afbeeldingen was het resultaat. Onze gids Cameron Mcmaster kent de Oost Kaap op zijn duimpje en weet precies waar welke planten gevonden kunnen worden. Ons hoofddoel was de vindplaatsen bezoeken van vooral bolletjes. Maar in die drie weken hebben we zoveel andere mooie planten gezien dat je dat nooit in één presentatie kunt vatten. Inmiddels heb ik van deze reis 4 presentaties gemaakt.
  – Flora van de Oost Kaap, een reisverslag van deze reis
  – Bollen en knollen van de Oost Kaap deel 1
  – Bollen en knollen van de Oost Kaap deel 2
  – Succulenten van de Oost Kaap

  De lezing Succulenten van de Oost Kaap is de vierde in deze reeks en laat wat meer zien van de succulente planten uit de Oost Kaap provincie. Tijdens deze presentatie bezoeken we een aantal vindplaatsen die normaal niet of nauwelijks voor publiek toegankelijk zijn. Vaak bevinden deze vindplaatsen zich op ontoegankelijk plekken ergens op een Farm. Of zijn ze alleen bereikbaar met een goede 4-wheel drive. We zijn van Farm naar Farm (met bed and breakfast faciliteiten) getrokken en hebben veel tijd in het veld kunnen doorbrengen. U krijgt een beeld van de diverse landschappen en standplaatsen van de verschillende planten. Naast de diverse succulente planten, komt er ook een aantal mooie, bloeiende bolletjes in beeld. Kortom, een beeldverslag van een prachtige reis met, in dit geval, de nadruk op succulente planten. Deze presentatie duurt, afhankelijk van de interactie met u toehoorders, ongeveer 2 keer 45 – tot 60 minuten.

  #7520
  hanshuizing
  Deelnemer

  De naam van de lezing Cap del Flor is misleidend en niet correct. Het was eerst de bedoeling om de presentatie Flora van de Oost Kaap te tonen. Aangezien er twee maanden geleden al een lezing was van Peter Knippels over hetzelfde onderwerp, is besloten om voor een nieuwe presentatie te kiezen. Deze lezing heet Succulenten van de Oost Kaap en behandeld dezelfde reis maar dan met de nadruk op Succulente planten.

  #7519
  Aiko
  Moderator

  Dank Hans. Ik heb het bericht even aangepast.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Back To Top