Skip to content

Home Forums Lokale afdeling: Haag- en Westland Lezing over plantenfysiologie – dinsdag 22 augustus 2017

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #12098
  Aiko
  Moderator

  Een uitnodiging voor deze avond van de secretaris van de Haag- en Westland vereniging van Succulenta:

  Uitnodiging: Dinsdag 22 augustus, Wim de Kan over plantenfysiologie. En na de pauze Aad Vijverberg met een foto impressie uit eigen verzameling
  Plantenfysiologie is de biologische wetenschap die de levensverrichtingen van planten bestudeert. Dit is een lezing die een andere kant van onze hobby belicht. Bijvoorbeeld hoe regelen planten de waterhuishouding, de groei en ontwikkeling e.d.

  #12153
  Aiko
  Moderator

  Kort verslag over deze ledenavond van het bestuur van Haag- en Westland:


  Op 22 augustus hebben we van ons lid Wim een mooie en uitgebreide presentatie gehad over plantenfysiologie. In de aankondiging stond “Plantenfysiologie is de biologische wetenschap die de levensverrichtingen van planten bestudeert” en daar was niets van gelogen. We hebben een uitgebreide lezing gehad over hoe planten vocht vasthouden, aantrekken / opzuigen, welke scheikundige processen er plaats vinden in plantencellen, de functie en werking van huidmondjes en nog veel meer. En erg belangrijk, Wim wist het voor iedereen begrijpelijk te houden.

  Na de pauze met verloting van planten was het de beurt aan ons lid Aad met een fotopresentatie van zijn verzameling. In geheel willekeurige volgorde kwam een groot aantal bloemen en planten langs waar iedereen vol plezier naar heeft gekeken.

  Wim en Aad, bedankt voor de leuke avond!

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Back To Top