Skip to content

Home Forums Lokale afdeling: Haag- en Westland Lezing Ethiopië (deel 1) – 23 februari 2016

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #7533
  Aiko
  Moderator

  Op 23 februari 2016 zal Wiebe Bosma een lezing geven over Ethiopië (deel 1).

  #7535
  Aiko
  Moderator

  Een bericht van de secretaris van de Haag- en Westland vereniging van Succulenta:

  Uitnodiging voor de lezing van Wiebe Bosma a.s. dinsdag 23 februari.
  Wiebe komt een lezing geven over zijn reis naar Ethiopië en heeft hier zelf een aankondiging voor geschreven. Wiebe brengt planten mee voor de verkoop. De koffie en entree zijn gratis. Introducés zijn welkom! De clubverloting brengt planten van ons lid Koos.

  Ethiopië, deel 1. Een reisverslag van mijn trip naar Ethiopië in november 2013.
  Een prachtig land met een rijke cultuur en natuur. Een beeldverslag met onder andere Aloë’s, Euphorbia’s en Stapelia-achtigen. Daarnaast is er volop aandacht voor de natuur, de landschappen en de mensen.

  #7534
  Aiko
  Moderator

  Een terugblik van secretaris Jan van de Haag- en Westland vereniging van Succulenta, over de lezing van vorige maand door Wiebe Bosma:

  Wat passeerde
  Wiebe Bosma gaf een lezing over zijn reis naar Ethiopië. Hij wist ons op een zeer boeiende wijze te vertellen over zijn reis in het najaar van 2013. We spreken over een reis van 7.000 km in een land wat 2 x de oppervlakte van Frankrijk telt. Wiebe liet foto’s zien van heel veel soorten Euphorbia’s en Stapelia’s. De laatste zijn herkenbaar aan de dubbele zaadpeulen, als ze zijn uitgebloeid. Ook landschap, dier en bevolking werden door hem niet vergeten op de gevoelige plaat vast te leggen. Plantensponsor van deze avond was Koos Groenewegen en bracht een tableau van 8,5 cm potten met planten die over de rand waren gegroeid en rijp voor overpotten in een 10,5 cm pot of schaal met diameter 13 cm. Dit is afhankelijk van de soort. Gestoelde planten en Mammillaria’s gedijen nu een maal beter en komen mooier over in een schaal vanwege de oppervlakkige beworteling.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Back To Top