Skip to content

Home Forums Lokale afdeling: Haag- en Westland Ledenavond – 24 mei 2016

 • Dit onderwerp bevat 3 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 8 jaren geleden door Aiko.
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #7523
  Aiko
  Moderator

  Een uitnodiging voor deze avond van de secretaris van de Haag- en Westland vereniging van Succulenta:

  Ledenavond
  Zij die langer lid zijn en deze avonden eerder bezocht hebben, weten dat dit een van de gezelligste avonden binnen het verenigingsjaar zijn! De bedoeling is dat u een of meerdere planten meeneemt naar ons zaaltje en wat vertelt over deze plant. Het mogen uw favoriete planten zijn maar planten die het niet naar de zin doen zijn eveneens welkom. Wilt u de naam weten van een plant? Neem haar mee en met zijn allen komen we er wel uit. Foto’s van planten, waar ter wereld ook geschoten, zijn eveneens welkom en verder wordt er over hulpstukken bij de hobby, grondsoorten, temperatuur, luchtvochtigheid en gewasbeschermingsmiddelen gesproken.

  Voeg daar aan toe dat buiten het parkeren de eerste koffie gratis is en als we Marian lief aankijken misschien wel de fris of het biertje. Natuurlijk zorgen we voor een plantenverloting met een gevarieerd aanbod. Als u nu probeert een kennis, vriend of familielid met groene vingers deze avond te introduceren zou dit helemaal geweldig zijn. Kortom de voorzet is bij deze gegeven: inkoppen toegestaan om bijna te spreken: verplicht.

  #7525
  Aiko
  Moderator

  De secretaris heeft de volgende terugblik voor deze avond geschreven:

  Wat passeerde op de Doe avond van 26 april:
  20 personen schaarde zich rond de gedekte tafel in ons onderkomen. Voorzitter Aad had zijn beste beentje voortgezet om stevige onderstammen en bijzondere entlingen te vinden voor het snijden van deze beide benodigdheden.

  Na een demonstratie van Aad mochten we zelf aan de slag en met wat kunst en vliegwerk werd er een mooi resultaat neergezet en ging menigeen, later op de avond, met een wel bijzondere aanwinst naar huis. Gerard had het nodige zaad meegenomen en in combinatie met de grond van Aad moet dit wel een succes worden.

  Het was een gezellige avond in leerzame en gezellige stijl. De verloting was voldoende om de bezoekers op een rondje van de vereniging te presenteren welke er inging als de bekende ketellapper. Allen bedankt voor uw komst of medewerking want ons motto is nog steeds: de club dat ben jezelf.

  #7524
  Aiko
  Moderator

  Men heeft een samenvatting van deze avond voor u geschreven:

  Wat passeerde: de ledenavond van 24 mei.
  Altijd leuk en gezellig als de leden komen met planten die iets bijzonders vertonen. Het kan de onbekendheid van geslacht of van de naam zijn of de plant draagt een kwaaltje die niet bij haar past. Daarom is de ledenavond een soort spreekuur om de problemen op te lossen of een plant in de schijnwerpers te zetten die ze verdient.

  Zo kwam onze Ed met een juweeltje van een Gymnocactus de zaal binnen met in de andere hand een Cyphostemma juttae. De zaal beoordeelde deze planten als bijzonder mooi! Gerard had een Parodia in een 5.5 cm meegenomen en hem kennende: om woorden en kennis lag het bij hem niet en vertelde er lustig op los. Piet houdt niet van sjouwen en liet daarom enige foto’s van onze favoriete planten zien. Aiko had niets bij zich, zijn planten staan bij het ouderlijke huis in de buurt van de Duitse grens. Remco kwam min of meer op de koffie af, en ook dat werd gewaardeerd en had een Gymnocalycium ragonessi die hij altijd buiten liet staan. Peter liet bol vormende Aloë’s zien van een ongekende schoonheid. 2 andere schoonheden zaten naast hem: Simone en Sanne waarvan laatstgenoemde een Eriocactus magnificus had meegenomen in een veel te grote pot. Discreet werd haar verteld hoe je dat kunt oplossen!

  Koos en Marian hadden niets meegenomen, nou ja niets, hun goede humeur en Koos als penningmeester in ieder geval de kas, en Marian als cateraarster de natjes en de droogjes. Kevin had een Penis plant (Arum dracunculus) als foto reportage meegebracht met een leuk verhaal over het in bloei komen van deze stinkende schoonheid. Voor eventueel aanvullende informatie, kunt Kevin mailen of bellen. Aad liet zich niet onbetuigd met een bonte Mammillaria, en een ”andersom” enting. Als 3e plant bracht hij een Mammillaria Perez de la rosae geplant in een extra grote pot, omdat de plant enkele jaren geleden is getopt en daarna prachtig is gaan spruiten.

  Agnes, Ad en Jan beloofde volgend jaar iets leuks mee te nemen uit hun verzameling. Het was een gezellige avond daar Jan er voor het eerst in 18 jaar niet bij was en de verloting op en eerlijke manier door Peter werd gedaan wat hij met verve volbracht. Deze verloting bracht planten van Frans en menigeen ging met een plant huiswaarts.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Back To Top