Skip to content

Home Forums Lokale afdeling: Haag- en Westland Ledenavond – 23 mei 2017

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 7 jaren geleden door Aiko.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #11837
  Aiko
  Moderator

  Een uitnodiging voor deze avond van de secretaris van de Haag- en Westland vereniging van Succulenta:

  Uitnodiging: Dinsdag 23 mei, de ledenavond; een avond voor en door de leden!
  Deze avond besteden we om mooie of lelijke planten te bespreken, eventueel te ruilen. En de teeltproblemen of eigenaardigheden aan de kaak te stellen. Zeg nu niet direct die heb ik niet, we weten wel beter! Kortom, kijk in uw verzameling en vis er drie planten uit en neem ze mee! Het hoeven geen bijzonderheden te zijn, het gaat om het verhaal omdat iedereen binnen de hobby op verrassende planten stuit. Foto’s en lectuur mogen ook gepresenteerd worden evenals hulpmiddelen en grondmengsels.

  Speciale gast op deze avond is Frans Mommers, voorzitter van Succulenta. Doordat deze avond geen vaste invulling heeft is er gelegenheid om met Frans van gedachten te wisselen.

  #11991
  Aiko
  Moderator

  Kort verslag over deze ledenavond van het bestuur van Haag- en Westland:

  Wat passeerde: de ledenavond
  De opkomst viel een beetje tegen, maar de aanwezigen hebben zorg gedragen voor een gezellige en ongedwongen sfeer. De avond begon met een verslag van Gerard over de zitting van de Raad van State van woensdag 3 mei, waar Gerard als beheerder van het Clichéfonds van Succulenta uitleg gaf waarom de inbeslagname van een aantal zaden door het ministerie van Economische Zaken onrechtmatig is. Het gehele verslag en het artikel uit het AD is te lezen op de website van Succulenta.

  Vervolgens kregen de leden die planten of foto’s hadden meegebracht, de gelegenheid om hier iets over te vertellen, of advies te vragen. Kevin en Piet hadden met zorg opgekweekte zaailingen meegenomen voor de ruilavond, dit was helaas door de secretaris niet helder gecommuniceerd. Maar de planten vonden gretig aftrek.

  Verder waren een aantal onderwerpen, waaronder afwijkingen bij het enten van Digitostigma caput medusae op Ferocactus glaucescens. Meegebracht door Aad. Lijkt op een versmelting van de twee soorten.

  Vervolgens een vraag van Agnes: Wat is de naam van de door haar meegebrachte plant met allemaal kleine broedplantjes aan de bladeren? Blijkt een Kalanchoe daigremontiana te zijn.

  Verder een vraag over eventuele verzorgingsfouten. Spint aantasting of droogte? Een perfect opgekweekte volwassen Melocactus, een betoog over de voordelen van het kweken in hoge potten. Kortom een avond vol verrassingen en enthousiasme.

  De catering was zoals gebruikelijk weer in goede handen bij Marian en Koos.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Back To Top