Skip to content

Home Forums Lokale afdeling: Haag- en Westland Ledenavond – 22 mei 2018

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #13744
  Aiko
  Moderator

  Een uitnodiging voor deze avond van de secretaris van de Haag- en Westland vereniging van Succulenta:

  De volgende verenigingsbijeenkomt op 22 mei staat in het teken van een plantenpraatje. Deze avond geeft u de gelegenheid om planten waar u trots op bent of bijzonder zijn, aan de aanwezigen te tonen. Eventueel met een mooi begeleidend verhaal. Tevens is er gelegenheid om vragen over verzorging en dergelijke te stellen.

  Op deze avond is op verzoek van verschillende leden de mogelijkheid om planten te ruilen. Bijvoorbeeld omdat de zaai resultaten de afgelopen jaren zo succesvol waren dat dat er ruimte gebrek dreigt. Tevens een mooie gelegenheid om de diversiteit van uw verzameling te verhogen.

  Uiteraard niet alleen succulenten, maar tuin of kamerplanten kunnen natuurlijk ook geruild worden

  Graag tot dinsdag 22 mei, of eerder.

  #13862
  Aiko
  Moderator

  Nogmaals een uitnodiging voor deze avond van de secretaris van de Haag- en Westland vereniging van Succulenta, voor komende dinsdag:

  Uitnodiging: dinsdag 22 mei: plantenpraatje, leden vertellen over meegebrachte eigen planten, planten ruilbeurs
  Ddeze avond geeft de gelegenheid om iets over uw favoriete geslacht of plant vertellen. Denk daarbij aan planten waar u trots op bent of met een bijzonder verhaal, of gewoon omdat het de mooiste plant uit uw verzameling is. Misschien heeft u tips of handigheidjes waardoor andere er ook iets van kunnen leren. En als u niets wil vertellen of laten zien bent u uiteraard ook van harte welkom. Op verzoek van verschillende leden houden we ook een plantenruilbeurs, een goede mogelijkheid om nieuwe aanwinsten te vergaren. Uiteraard kunnen tuinplanten en kamerplanten ook worden geruild. Graag tot Dinsdag.

  #14060
  Aiko
  Moderator

  Een kort verslag van de secretaris van de Haag- en Westland vereniging van Succulenta over de avond van 22 mei jongstleden:

  Op dinsdagavond 22 mei was er een clubavond voor en door leden. Er waren 17 leden aanwezig. Er werd de mogelijkheid geboden om planten te ruilen. Van echt ruilen kwam niet veel terecht, maar vele planten verruilde van eigenaar! Frans bracht planten mee voor de verloting, maar deze verviel omdat er zoveel planten aangeboden werden. Zodoende bood hij zijn planten ook aan, zodat hij ook ruimte had om andere planten mee naar huis te nemen.

  Een aantal leden hadden planten meegenomen om over te praten of advies te vragen. Variërend van een plant, die er niet zo mooi meer uit zag ( wat kan hier de oorzaak van zijn?) tot een knol gevonden op een reis naar Zimbabwe nu opgepot met 2/3 boven de grond met hierop een toefje groen.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Back To Top