Skip to content

Home Forums Lokale afdeling: Haag- en Westland Kom in de Kas – 2 en 3 april 2016

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #7536
  Aiko
  Moderator

  Secretaris Jan heeft de volgende uitnodiging geschreven voor het Kom in de Kas evenement:

  Kom in de Kas
  In het weekend van 2 en 3 april staan we met een promotiestand bij de landelijke manifestatie Kom in de Kas. Wij als afdeling hopen dat afdelingen van Succulenta in het land eveneens moeite doen om hun afdeling in hun omgeving te promoten. De eerlijkheid gebied te zeggen dat wij wel gemakkelijk praten hebben met zoveel jonge leden die razend enthousiast zijn.
  Wij staan in het gebied de Midden Zwet, dicht bij de steden Rijswijk en Den Haag en zullen ons beste beentje voortzetten om de te verwachte 30.000 bezoekers een mooie stand aan te bieden. Van de gebroeders van der Linden mogen we grote succulenten lenen en het fijnere spul komt uit eigen verzamelingen. En van Peter Lock uit ‘s-Gravenzande willen we de Haworthia “spider white” promoten. U bent (met kennissen e.d.) van harte welkom op deze dagen.

  #7538
  Aiko
  Moderator

  Secretaris Jan heeft ook de volgende toevoeging aan de uitnodiging geschreven voor het Kom in de Kas-evenement:

  Kom in de Kas 2 en 3 april 2016
  De Kom in de Kas manifestatie vindt dit jaar plaats op en rond de Midden Zwet in Wateringen. De vereniging presenteert daar een stand met succulenten, waarvan veel bloeiende cactussen in de niet alledaagse soorten. Peter en Kevin promoten de vereniging en de succulenten hobby op de zaterdag en Koos en Marian nemen de zondag voor hun rekening. Aad en mijn persoontje plegen de opbouw en het algemene gedeelte. Bezoekers van buiten af: begeef u naar bloemenveiling Flora Holland en volg de borden naar de bussen die u naar het gebied vervoeren of kom in dien mogelijk op de fiets. Kijk ook op de site http://www.komindekas.nl voor meer informatie en openingstijden.

  Dit evenement biedt ons de kans onze hobby aan ruim 30.000 bezoekers te presenteren! Onze stand staat bij bedrijf nummer 5, het potplantenbedrijf van de heer van der Knaap, maar natuurlijk hopen we dat u het hele parcours bezoekt. Voor de kinderen zijn er eveneens leuke attracties verspreidt over het hele parcours.

  #7537
  Aiko
  Moderator

  Een verslag van een van onze leden over de Kom in de Kas van 2 en 3 april 2016:

  Kom in de kas, weekend van 2 en 3 april aan de Middenzwet te Wateringen (Westland)
  Dit jaar stonden we met een mooie stand bij Michel van der Knaap, Michel heef een perkgoed planten bedrijf. Wij vragen aan de organisatie altijd een prominente plaats in een kas, zodat het passerende publiek niet om de prachtig bloeiende cactussen heen kan. Wat dan ook veel verbazing en nieuwsgierigheid opwekt. Waar onze ervaren standhouders dan weer handig op in kunnen spelen met mooie verhalen over onze hobby.

  Met dank aan cactuskwekerij gebroeders van der Linden, voor het lenen van de grotere soorten. Voor de inrichting van de stand. Een grote 9 koppige Grusonii (schoonmoeders stoel) trok veel aandacht en werd veelvuldig gefotografeerd.

  De opbouw werd zoals elk jaar verzorgt door Aad, de bemensing van de stand, op zaterdag door Kevin en op zondag door Marian en Koos, beide dagen met de professionele ondersteuning door Jan. Alle worden uiteraard hartelijk bedankt voor hun geweldige inzet.

  Het evenement trok plm. 35.000 bezoekers, een record. Enige van onze leden lieten ook hun neus nog even zien in de stand.
  Voor vetplantenkwekerij Peter Lock te ’s-Gravenzande promootte we de Haworthia Spider White, zoals de naam al doet vermoeden een mooie wit getekende plant, beloont met een tuinbouw award 2015.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Back To Top