Skip to content

Home Forums Lokale afdeling: Haag- en Westland Bezoek van een kas bij een lid – 25 juni 2019

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #20038
  Aiko
  Moderator

  Een uitnodiging voor deze avond van de secretaris van de Haag- en Westland vereniging van Succulenta:

  Uitnodiging voor dinsdag 25 juni aanstaande
  De eerste avond op locatie zijn we uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de volkstuin van Peter in Rijswijk. Hij heeft hier een leuke kas met veelal klein blijvende cactussen en succulenten planten. Deze keuze heeft hij bewust gemaakt i.v.m. de beperkte ruimte.

  Peter moest ongeveer 4 jaar geleden gedwongen verhuizen met de volkstuin, op de oude locatie staat inmiddels een nieuwe woonwijk. Alles heeft hij vanaf de grond moeten opbouwen. Mijn inziens is hij hier goed in geslaagd. Ben je ook nieuwsgierig geworden kom naar Tuinpark “Tot Ons Genoegen”, Eikelenburglaan 8, te Rijswijk ( tegenover het Crematorium ). Eerste hek rechts na de rotonde.
  Het hek staat tot 8 uur open voor voetgangers en fietsers om 8 uur sluit het hek automatisch. Parkeren buiten het hek of op het parkeerterrein schuin aan de overkant. Peter heeft tuin 39. Vanaf het hoofdpad 2e rechts aan het einde links, dan eerste rechts, aan einde laatste tuin links.

  Als het mogelijk is kom dan rond 19:30 uur, als je na 20:00 uur aankomt bel dan Peter om het hek te openen

  #20090
  Aiko
  Moderator

  Een kort verslag van de secretaris van de Haag- en Westland vereniging van Succulenta over de avond van 25 juni:

  Terugblik op de avond van 25 juni op de volkstuin van Peter
  Op 25 juni waren we allen uitgenodigd op de volkstuin Tot ons genoegen bij Peter. Wat een weer! Overdag was het 32 graden en ’s-avonds was het nog lang warm. Een zeer goede avond om bij Peter door te brengen! Peter is nu 4 jaar bezig op deze plek en heeft alles opgebouwd vanaf het begin. Als eerste een kas en het huis. Het poten van de bomen deed hij eerst om daarna de tuin een goede indeling te kunnen geven. Zijn kas met cactussen was het hoofddoel van ons bezoek, maar ook de bloementuin en de moestuin zijn het bezoek meer dan waard. Alles ziet er zeer verzorgd uit en straalt uit, dat Peter het hier zeer naar zijn zin heeft.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Back To Top