Skip to content

Home Forums Lokale afdeling: Haag- en Westland Artikel nieuwsbrief "Van de bestuurstafel"

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #7542
  Aiko
  Moderator

  Nog een stukje geschreven door Jan:

  Het Hoofdbestuur van Succulenta nodigde op zaterdag 7 november j.l de bestuurders van de 29 afdelingen uit om van gedachten te wisselen over hoe we de hobby en de toekomst van Succulenta moeten gaan invullen c.q. hoe we haar veilig kunnen stellen. Van de 29 afdelingen melden er 2 zich af en 8 lieten helemaal niets van zich horen. Dit laatste is niet zo als het hoort! Ondanks dit feit werd het een vruchtbare dag waar ideeën werden opgedaan en tips werden uitgewisseld.
  De secretarissen en voorzitters van de afdelingen mochten aan het hoofdbestuur iets vertellen over hun afdeling: we zijn een afdeling met een nog altijd groeiend leden aantal en dat willen we graag zo houden.
  Het 100-jarige bestaan in 2019 kwam aan de orde en er is van gedachten gewisseld over een invulling van deze mijlpaal. Ook is er gediscussieerd over, hoe we het leden bestand op peil kunnen houden of nog liever kunnen uitbreiden. Vanuit onze afdeling hamerden we op actief en innovatief bezig te zijn als bestuur. Bijvoorbeeld personen met een kasje o.i.d of mensen met meerdere succulenten in de vensterbank aan te spreken of minimaal een folder in de bus te stoppen. Promotie op “groene evenementen” is gewenst. Organiseer als bestuur ook eens iets extra’s voor de leden: Zoals het gezamenlijk inkopen van mest, potten, grond en voor advies maar vooral de gezelligheid en de liefde voor succulente planten is het geen ons bindt.

  Er was ook veel aandacht voor de website van Succulenta. Elke afdeling krijgt ruimte in de toekomst om op de Succulenta website haar activiteiten en afdeling nieuwtjes te plaatsen.
  Eveneens is er, zoals eerder vermeld, een cactus en vetplanten forum die wij als liefhebbers
  zelf kunnen en moeten invullen.

  Het laatste is inmiddels gerealiseerd. U leest nu op de website van Succulenta het nieuws rondom de lokale afdeling van Haag- en Westland. Hopelijk volgen de andere afdelingen snel.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Back To Top