Skip to content

Home Forums Verzorging in de winter Reageer op: in de winter

#43265
Aiko
Moderator

Het licht een klein beetje aan wat voor soorten je gezaaid hebt. Maar aangezien je aangeeft een beginner te zijn, ga ik er vanuit dat de soorten die je gezaaid hebt redelijk courante soorten zijn. In principe hebben ze geen water nodig. Het is het beste ze droog te houden. Door de koelte in een koude kamer raken ze minder snel vocht kwijt.

Wel kan het goed zijn voor de zaailingen om eens in de maand of om de maand een héél klein beetje water te geven om de ergste droogte een beetje op te vangen. Ik gebruik daar een fles voor, waarin ik in de dop een paar kleine gaatjes heb gemaakt. Door de fles op de kop te houden loopt het water door de gaatjes, en die houd ik even boven de potjes. Zo kan je gedoseerd water geven en zorgen dat alleen de bovenste leeg wat vochtig wordt; genoeg voor de wortels wat water op te nemen zonder dat het lang nat blijft.

Maar elke zaailing met een grootte van een halve centimeter zou geen problemen moeten hebben een maand of vijf droog te staan (mits het inderdaad lekker koel is).

Succulenta heeft ook een interessant boekje voor beginners: “Cactussen en vetplanten, een handleiding”, https://succulenta.nl/nieuwe-boeken/

Back To Top