Skip to content

Home Forums Verzorging Overwinteren van succulenten in de koude kas Reageer op: Overwinteren van succulenten in de koude kas

#41515
Marik
Deelnemer

Hallo Aiko,

Dank je wel voor het meedenken.

De planten staan momenteel “op een onverwarmde kamer in het huis “; maar daar kunnen ze niet blijven tot op het laatste moment dat de buitenmuren weggehaald worden van deze rijtjeswoningen. En aangezien ik wel een koude kas met plastic noppenfolie in de tuin heb staan, heb ik het voornemen om ze in die week daar terug te zetten. En als de temperatuur het toelaat, ze eventueel daar te laten staan. De collectie bestaat voornamelijk uit vetplanten, zoals Echeveria en Crassula soorten. Met een enkele cactus daarbij. Ik kan de cactussen eventueel naast de wc zetten; de enigste ruimte waar de bouwvakkers niet komen om te “klussen”. Ik ben niet blij met deze woningverhuurder dat ze dit in de wintermaanden doen!

Mocht het stevig gaan vriezen, is het dan nog een idee om de planten in de kas in piepschuimdozen of in plastic noppenfolie te verpakken voor die ene week? Ik heb eventueel ook vliesdoek.

Groet van Marik

Back To Top