Skip to content

Home Forums Plantidentificatie Welke plant is dit en doen we het goed? :) Reageer op: Welke plant is dit en doen we het goed? :)

#30733
Aiko
Moderator

De verlengde groei lijkt me te komen door een tekort aan goede lichtintensiteit, met sprietgroei als gevolg. Etioleren, heet dit. Geef de plant de meeste licht plek die je maar kan bieden, waar (veel) direct zonlicht komt. Warmte en water resulteert meestal in groei. Dat wil je wellicht niet in de winter met weinig zonintensiteit. Ik zou adviseren om het watergeven te stoppen (of slechts af en toe een klein plonsje). Ook is het waarschijnlijk verstandig de plant niet te warm te houden. Koel en licht, dat is wat deze plant nu nodig heeft voor de winter. In het voorjaar is warmte en water weer beter, want dan gaat ‘ie weer aan de groei en is er weer meer lichtintensiteit. Tot dat moment is de plant in een winterslaap houden waarschijnlijk het beste.

Dat de onderste blaadjes afvallen is meestal geen probleem. Dat gebeurt bij meerdere succulenten, zeker de soorten die geen vlezige bladeren hebben. Dit zijn de oudste blaadjes, en die vallen meestal ook als eerste af.

Back To Top