Skip to content

Home Forums Lokale afdeling: Haag- en Westland Ledenavond – 23 mei 2017 Reageer op: Ledenavond – 23 mei 2017

#11991
Aiko
Moderator

Kort verslag over deze ledenavond van het bestuur van Haag- en Westland:

Wat passeerde: de ledenavond
De opkomst viel een beetje tegen, maar de aanwezigen hebben zorg gedragen voor een gezellige en ongedwongen sfeer. De avond begon met een verslag van Gerard over de zitting van de Raad van State van woensdag 3 mei, waar Gerard als beheerder van het Clichéfonds van Succulenta uitleg gaf waarom de inbeslagname van een aantal zaden door het ministerie van Economische Zaken onrechtmatig is. Het gehele verslag en het artikel uit het AD is te lezen op de website van Succulenta.

Vervolgens kregen de leden die planten of foto’s hadden meegebracht, de gelegenheid om hier iets over te vertellen, of advies te vragen. Kevin en Piet hadden met zorg opgekweekte zaailingen meegenomen voor de ruilavond, dit was helaas door de secretaris niet helder gecommuniceerd. Maar de planten vonden gretig aftrek.

Verder waren een aantal onderwerpen, waaronder afwijkingen bij het enten van Digitostigma caput medusae op Ferocactus glaucescens. Meegebracht door Aad. Lijkt op een versmelting van de twee soorten.

Vervolgens een vraag van Agnes: Wat is de naam van de door haar meegebrachte plant met allemaal kleine broedplantjes aan de bladeren? Blijkt een Kalanchoe daigremontiana te zijn.

Verder een vraag over eventuele verzorgingsfouten. Spint aantasting of droogte? Een perfect opgekweekte volwassen Melocactus, een betoog over de voordelen van het kweken in hoge potten. Kortom een avond vol verrassingen en enthousiasme.

De catering was zoals gebruikelijk weer in goede handen bij Marian en Koos.

Back To Top