Skip to content

Home Forums Cactussen & vetplanten Algemeen wat is dit, wat kan ik hiermee-topic Reageer op: Algemeen wat is dit, wat kan ik hiermee-topic

#11660
Aiko
Moderator

Nee, bijzondere planten zijn het niet. Althans, niet voor de meeste liefhebbers van succulenten. Het zijn redelijk courante planten.

Indien je open staat om afzonderlijke planten te verkopen, kan je op zich nog wel een interessant totaalprijs behalen, maar dan moet je echt met planten gaan leuren. Verkoop aan mensen die tuincentraprijzen gewend zijn levert je wat meer op. Verkoop aan liefhebbers die iets serieuzer met succulenten bezig zijn, zullen waarschijnlijk prijzen van plantenbeurzen gewend zijn. Daar liggen de planten lager (niet of nauwelijks zo commercieel van aard als bij tuincentra). Maar de meeste bezoekers van plantenbeurzen zullen voornamelijk geïnteresseerd zijn in iets bijzondere planten, planten die je niet zo snel in voornamelijk tuincentra tegen zal komen.

Maar ik denk dat de meeste planten pas een andere verzorger gaan vinden als je de planten gratis op te halen maakt. Het ligt er vooral aan hoeveel haast je hebt met de planten elders onder te brengen, en hoeveel aanloop je wil hebben van mensen die langskomen om een plant op te halen.

Back To Top