Skip to content

Hans Huizing

Contact:

Tel.: 06-10865573
Vanuit België: 00 31 610865573

E-mail: hansjhuizing@gmail.com
Website: www.hanshuizing.nl

Tarief per 01-01-2022:

€ 80,00 + € 0,25 per gereden en te rijden kilometer

Opmerkingen:

 • De maximale rijafstand bedraagt ca. 100 – 125 km, vanuit Valthe (Drenthe).
 • Alle lezingen zijn gemaakt in PowerPoint.
 • De spreker neemt zelf een laptop mee en alle benodigde bekabeling. De ontvangende vereniging dient te zorgen voor een beamer en een projectiescherm.
 • De lezingen bestaan uit twee gedeeltes van ongeveer 45 minuten (tenzij anders vermeld).

Lezingen:

 1. Flora van de Oost-Kaap.
  Dit reisverslag van 2010 geeft een goede indruk van de enorme hoeveelheid plantensoorten in de Zuidafrikaanse Oost-Kaap provincie. Tijdens deze reis van meer dan 3.000 kilometer bezoeken we de kustgebieden, het centraal plateau en de pieken van de Drakensbergen. Bolgewassen, succulenten en orchideeën vormen de hoofdmoot van deze lezing.
 2. Flora van de West- en de Oost-Kaap.
  Dit reisverslag beschrijft een unieke reis met Cameron McMaster, gemaakt in februari 2017. Dat er ook aan het einde van de Zuid Afrikaanse zomer nog veel bloeiende planten te zien zijn, bewijst deze presentatie. Cameron brengt ons naar plekken waar je als toerist normaal gesproken nooit komt. Stille plekjes op afgelegen farms waar zeer zeldzame planten groeien en bloeien. Slechts bereikbaar met een goede 4-wheel drive of te voet! Wat u te zien krijgt zijn o.a. de prachtige landschappen, en de planten in hun natuurlijke habitat.
 3. Bollen en knollen van de Zuid-Afrika.
  Deze lezing geeft een goed beeld van de in dit gebied voorkomende bolgewassen. Van Agapanthus tot Veltheimia. Laat u verrassen door de overweldigende bloei van deze prachtige planten. Een aantal soorten is prima geschikt voor ons klimaat.
 4. Van Knoffel tot Engelhengel.
  Deze lezing behandelt een aantal bolgewassen uit de Oost Kaap Provincie die ook heel goed in Nederland te kweken zijn. Sommige overleven bij de spreker al jaren gewoon in de tuin. Ook zaaien, watergift, grondsoort etc. komen uitvoerig aan de orde. Deze lezing duurt ongeveer 2×45 minuten. Er is ook een versie beschikbaar van ongeveer 1 uur.
Back To Top