skip to Main Content

Hans Huizing

Contact:

Tel.: 06-10865573
Vanuit België: 00 31 610865573

E-mail: hansjhuizing@gmail.com
Website: www.hanshuizing.nl

Tarief:

€ 50,- + gemaakte en nog te maken brandstofkosten

Opmerkingen:

 • Alle lezingen zijn gemaakt in PowerPoint.
 • De spreker neemt zelf een laptop mee en alle benodigde bekabeling. De ontvangende vereniging dient te zorgen voor een beamer en een projectiescherm.
 • De lezingen bestaan uit twee gedeeltes van ongeveer 45 minuten (tenzij anders vermeld).

Lezingen:

 1. Flora van de Oost-Kaap. Dit reisverslag van 2010 geeft een goede indruk van de plantensoorten in de Zuid-Afrikaanse Oost-Kaap provincie. Bolgewassen, succulenten en orchideeën vormen de hoofdmoot van deze lezing.
 2. Flora van de West- en de Oost Kaap. Dit reisverslag van 2017 beschrijft een unieke reis met Cameron McMaster, gemaakt in februari 2017. Dat er ook aan het einde van de Zuid Afrikaanse zomer nog veel bloeiende planten te zien zijn, bewijst deze presentatie. Cameron brengt ons naar plekken waar je als toerist normaal gesproken nooit komt. Stille plekjes op afgelegen farms waar zeer zeldzame planten groeien en bloeien. Slechts bereikbaar met een goede 4-wheel drive of te voet! Wat u te zien krijgt zijn o.a. de prachtige landschappen, en de planten in hun natuurlijke habitat. Deze presentatie zal beschikbaar zijn in het najaar van 2017.
 3. Bollen en knollen van de Zuid-Afrika. Deel 1 Deze lezing geeft een goed beeld van de in dit gebied voorkomende bolgewassen. Van Agapanthus tot Veltheimia. Laat u verrassen door de overweldigende bloei van deze prachtige planten.
 4. Bollen en knollen van de Zuid-Afrika. Deel 2 Deze lezing is een logisch vervolg op deel 1 en gaat wat dieper in op een aantal bolgewasen die goed in Nederland te kweken zijn. Sommige overleven bij de spreker al jaren gewoon in de tuin. Ook zaaien, watergift, grondsoort etc. komen uitvoerig aan de orde.
 5. Succulenten van de Oost-Kaap. Naast bollen en knollen zijn er in de Oost Kaap provincie ook veel soorten succulenten te vinden. In deze lezing wordt aandacht besteed aan een aantal willekeurig gekozen soorten.
 6. Het geslacht Cyrtanthus, een korte inleiding. Cyrtanthus is een geslacht van bolgewassen en behoort tot de Amaryllidaceae. Dit mooie en vaak spectaculair bloeiende geslacht bestaat uit ongeveer 60 soorten. Het is endemisch in Zuidelijk en Oostelijk Afrika en komt voor in alle 9 provincies van Zuid-Afrika. De meeste soorten zijn echter te vinden in het zuiden van de Oost-Kaap provincie. Aan de orde komen een aantal, ook in Nederland goed te kweken soorten. Verder zaaien, verpotten, grondmengel etc. Deze korte inleiding duurt ongeveer 45 minuten en is in Powerpoint gemaakt. Eventueel te combineren met een andere kortere lezing uit het aanbod op deze pagina.
 7. Massonia, Daubenya en Polyxena, een korte inleiding. Massonia is een geslacht wat behoort tot de Hyacinthaceae. Komt voor in de drogere gebieden van Zuidelijk Afrika. De planten hebben een ondergrondse knol en twee op de grond liggende bladeren met daartussen een samengestelde bloeiwijze die aan een lage Hyacinth doet denken. De meeste soorten groeien bij ons in de winter, en zijn in rust in onze zomer. Deze bijzondere bollen verdienen beslist meer aandacht! Deze korte inleiding duurt ongeveer 45 minuten en is in Powerpoint gemaakt. Eventueel te combineren met een andere kortere lezing uit het aanbod op deze pagina.
 8. Van Knoffel tot Engelhengel. Deze presentatie duurt ongeveer 2 x 45 minuten. Er wordt ingegaan op de mogelijkheden met bollen en knollen die het in ons veranderende klimaat uitstekend doen op onze terrassen en zelfs overwinteren in de tuin. Aandacht voor de geschikte soorten, grondmengsels, standplaats, watergift en voeding.
 9. In overleg met u samen te stellen lezing over specifieke bolgewassen uit Zuid Afrika. Verzorging, grondsoorten, watergift, etc. Ik beschik over zeer veel fotomateriaal, dus er is veel mogelijk. Een presentatie op maat gemaakt! De onderwerpen en de lengte samen met u te bepalen. Informeer naar de mogelijkheden!
Back To Top