Skip to content

Home Forums Lokale afdeling: Haag- en Westland Lezing over caudex-planten van A t/m Z – dinsdag 26 februari 2019 Reageer op: Lezing over caudex-planten van A t/m Z – dinsdag 26 februari 2019

#15583
Aiko
Moderator

Een kort verslag van de secretaris van de Haag- en Westland vereniging van Succulenta over de avond van 26 februari:

Terugblik op de clubavond van 26 februari
Paul Shirley kwam naar Rijswijk om een lezing te geven met de titel: Caudex van A t/m Z. Paul liet veel opnames zien uit zijn eigen kassen. Van nu, maar ook van jaren geleden, waarbij hij soms ook moest erkennen planten verloren te hebben.

Paul heeft 3 aparte kassen van ongeveer 100 vierkante meter. Een kas houdt hij op 20 graden, een op ongeveer 13 graden en een tussen de 6 en 10 graden. Dit vraagt veel kennis van de planten, welke temperatuur zij in de winter nodig hebben.

Paul kaartte ook het probleem aan met de steeds minder verkrijgbare c.q. toegelaten bestrijdingsmiddelen. Het middel Admire, wat ingezet werd tegen wolluis is verboden en er is geen goed middel voor in de plaats gekomen. Er zijn 2 alternatieve middelen uitgeprobeerd door liefhebbers: Een spuitbus met bladglans (spring bladglans). Verkrijgbaar in elk tuincentrum en de grotere supermarkt. Het is een contact gif. Je moet het dus rechtstreeks op de wolluis spuiten. Met een nadeel, de vloeistof die uit de bus komt is erg koud. Helaas zijn er planten, die dit niet verdragen. Bij wortelluis: haal de plant uit de pot, schudt de aarde eraf, spuiten en na drogen opnieuw poten. Een ander middel is glassex. Verkrijgbaar in elke supermarkt. Ook dit is een contactmiddel, dus direct op de beestjes spuiten!

18 personen bezochten de een na laatste avond is onze kelder!

Back To Top