Pitahaya fruitsalade Een andere naam voor pitahaya is drakenfruit. De plant is familie van…
Recept: Arroz con leche
Arroz con leche
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 6 cactusvijgen
- 200g honing
- 60ml sap van limoen
- 1l melk
- 300g risottorijst
- 2 kanneelstokken
- 6 kruidnagels
- ½ blikgecondenseerde melk
Bereidingstijd
45 minuten
Bereiding
Schil de sinaasappel, bewaar de schil en snijd partjes uit de sinaasappel. Schil de cactusvijgen (pas op want er kunnen nog kleine stekels in de schil zitten) en snijd het vruchtvlees in plakken. Kook het vruchtvlees met honing en limoensap gaar. Pureer het vruchtvlees en zeef de pitjes eruit. Laat de saus afkoelen. Breng de melk aan de kook en voeg rijst, de kaneelstok, sinaasappelschil en de kruidnagels toe. Kook de rijst in circa 25 minuten gaar. Roer regelmatig door en voeg eventueel extra melk of water toe. Snijd de sinaasappels in partjes. Verwijder de kaneelstok, sinaasappelschil en de kruidnagels. Schep de rijst op de borden en schenk de gecondenseerde melk en cactusvijgensaus erover. Garneer met de partjes sinaasappel.