Skip to content

Cactussalade met cactusvijg en snijbiet

Cactussalade met cactusvijg en snijbiet

Ingrediënten

  • 1 cactusblad
  • 3 cactusvijgen
  • 100g gekleurde tomaten
  • 1bos lente-ui
  • 1bos gekleurde snijbiet
  • 3el witte balsamicoazijn
  • 5el olie

 

Bereiding

 

  • Verwijder de stekels van het cactusblad door met een schilmesje horizontaal te bewegen over het blad en de stekels eraf te schrapen/snijden.
    Snijd de rand van het cactusblad af, deze is stekelig. Smeer het cactusblad in met olie. Leg het op een voorverwarmde barbecue. Gril het circa 1,5 minuut aan iedere kant. Besprenkel het met peper en zout. Snijd het cactusblad daarna in dunne lange ringen.
  • Snijd de uiteinden van de cactusvijgen en snij ze over de lengte in. Pel de schil eraf.
    Snijd de cactusvijgen in stukken.
  • Snijd de lente-ui in schuine ringen.
  • Snijd de gekleurde tomaatjes in vieren.
  • Was de gekleurde stengels snijbiet. Verwijder de draden van de stengel (net als bij een bleekselderij) en blancheer de stengels daarna circa een minuut in kokend water. Spoel ze af met ruim koud water. Laat ze uitlekken.
  • Meng in een kom het cactussap, witte balsamico-azijn, snufje peper en zout, stukken cactusvijg, slierten cactus, de geblancheerde snijbiet en tomaatjes.
  • Garneer met eetbare bloemen.

Deze salade is een perfect lunchgerecht of bijgerecht voor bij een BBQ.
Geheel vegan verantwoord, glutenvrij, lactosevrij en notenvrij.

Back To Top