Skip to content

Cactus Cupcakes

Cactus Cupcakes

Deze cactus cupcake is prikkelend lekker!cupcake1

Uit dit recept kun je ongeveer 10 – 12 cupcakes halen

Wat bakervaring gewenst

Tijd: 60 minuten

 

Ingrediënten

Voor het recept Cactus cupcakes

 

voor de cup cakes:

1 pak Dr. Oetker cupcakes compleet pakket chocolade
100 g margarine (kamertemperatuur)
2 eieren (kamertemperatuur)
100 ml melk

 

voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker mix voor luchtige botercrème
100 g margarine (zacht)
125 ml melk (koud)
groene kleurstof

 

voor bloemetjes:

 

1 klein stukje marsepein of fondant

1 flesje Dr. Oetker zachte parels gekleurd

 

Bakgerei:

mixer met garden
1 doosje Dr. Oetker cupcake Vormpjes
spuitzak
spuitmondje bijv. dropflower carded van Wilton
uitsteekvormpje kleine bloem

 

Bereiding:

1       Cupcakes in bloempotjecupcake2

Bak chocolade cup cakes en laat ze goed afkoelen.

Haal ze uit de papieren vormpjes en doe ze in

minibloempotjes.

2       Groene botercrèmecupcake3

Maak de botercrème zoals aangegeven op de

verpakking, voeg er enkele druppels groene

kleurstof aan toe en meng net zolang tot je

een egale groene kleur hebt. Neem een

 

spuitmondje (bijvoorbeeld 2D dropflower Carded

van Wilton) en vul de spuitzak met de groene

botercrème.

3       Kleine toefjes spuitencupcake4

Spuit steeds heel kleine toefjes, waarbij je op het

laatst een trekkende beweging naar boven maakt,

zodat er aan het einde van je toef een puntje ontstaat.

 

4       Kleine toefjes op cupcakecupcake5

Vul de bovenkant van de cup cake helemaal op met toefjes.

 

5       Kleine bloemetjes uit marsepein of fondant

Rol marsepein of fondant uit en steek er twee maten bloemetjes uit. Leg deze op elkaar.

 

6       Bloemetjes op cactus cupcakecupcake6

Duw de bloemetjes voorzichtig tussen de toefjes en maak de cup cakes af met wat gekleurde parels.

 

 

 

 

 

Back To Top