Pitahaya fruitsalade Een andere naam voor pitahaya is drakenfruit. De plant is familie van…
Cactus Cupcakes
Cactus Cupcakes
Deze cactus cupcake is prikkelend lekker!
Uit dit recept kun je ongeveer 10 – 12 cupcakes halen
Wat bakervaring gewenst
Tijd: 60 minuten
Ingrediënten
Voor het recept Cactus cupcakes
voor de cup cakes:
1 pak | Dr. Oetker cupcakes compleet pakket chocolade |
100 g | margarine (kamertemperatuur) |
2 | eieren (kamertemperatuur) |
100 ml | melk |
voor de botercrème:
1 zakje | Dr. Oetker mix voor luchtige botercrème |
100 g | margarine (zacht) |
125 ml | melk (koud) |
groene kleurstof |
voor bloemetjes:
1 klein stukje marsepein of fondant
1 flesje | Dr. Oetker zachte parels gekleurd |
Bakgerei:
mixer met garden | |
1 doosje | Dr. Oetker cupcake Vormpjes |
spuitzak | |
spuitmondje bijv. dropflower carded van Wilton | |
uitsteekvormpje kleine bloem |
Bereiding:
Bak chocolade cup cakes en laat ze goed afkoelen.
Haal ze uit de papieren vormpjes en doe ze in
minibloempotjes.
Maak de botercrème zoals aangegeven op de
verpakking, voeg er enkele druppels groene
kleurstof aan toe en meng net zolang tot je
een egale groene kleur hebt. Neem een
spuitmondje (bijvoorbeeld 2D dropflower Carded
van Wilton) en vul de spuitzak met de groene
botercrème.
Spuit steeds heel kleine toefjes, waarbij je op het
laatst een trekkende beweging naar boven maakt,
zodat er aan het einde van je toef een puntje ontstaat.
Vul de bovenkant van de cup cake helemaal op met toefjes.
5 Kleine bloemetjes uit marsepein of fondant
Rol marsepein of fondant uit en steek er twee maten bloemetjes uit. Leg deze op elkaar.
6 Bloemetjes op cactus cupcake
Duw de bloemetjes voorzichtig tussen de toefjes en maak de cup cakes af met wat gekleurde parels.