Skip to content

Pitahaya fruitsalade

Pitahaya fruitsalade

 

Een andere naam voor pitahaya is drakenfruit. De plant is familie van de cactus. Het vruchtvlees bevat kleine pitjes. De smaak lijkt een beetje op een kiwi. Maar de meeste vruchten hebben weinig aroma, ze worden namelijk vaak te vroeg geoogst. Ik heb voor het maken van de blokjes de Kenwood blokjessnijder gebruikt. In een handomdraai heb je hele mooie blokjes.

 

Porties: voor 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Gang: nagerecht
Benodigde accessoires: mengkom, ballongarde

 

Benodigde ingrediënten:

– 1 pitahaya

– 1 kiwi

– 4 el granaatappelpitjes

– 3 el room culinair

– 3 el zure room

– 1 el kristalsuiker

 

Bereidingswijze:

Snijd de pitahaya in de lengte doormidden. Lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de pitahaya en kiwi in blokjes. Meng de blokjes pitahaya en kiwi met de granaatappelpitjes. Vul de pitahaya schillen met het fruit.

Doe de room culinair in de mengkom en bevestig de ballongarde. Klop de room culinair even op en voeg daarna de zure room en de kristalsuiker toe. Klop het geheel op hoge snelheid tot een stevige room. Serveer de room bij de pitahaya salade.

Back To Top