Skip to content

Varkenshaas met cactusvijgen saus

Varkenshaas met cactusvijgen saus

 

In dit varkenshaasrecept wordt de cactusvijg gebruikt voor de saus. De cactusvijg met zijn stekelige buitenkant heeft een zoetzure smaak. Gecombineerd met de smaakvolle ingrediënten in de saus een boeiende saus voor de malse varkenshaas.
Tips:

 

  1. De cactusvijg bewaar je in de koelkast. Hij is echter het meest zoet op kamertemperatuur, dus laat hem voor gebruik even op smaak komen
  2. Om hem te bereiden pak je hem heel voorzichtig vast (eventueel een doekje eromheen) en snijdt hem doormidden. Lepel het vruchtvlees uit de schil.
  3. Wanneer je varkenshaas bereidt bak je hem volgens het recept aan. Om het vlees nog malser te krijgen, laat je hem na het bakken rusten zodat de sappen zich goed over het vlees kunnen verdelen.

 

Ingrediënten:

 

1 rode ui, in fijne stukjes gesneden

1 cactus vijg, doormidden gesneden en de inhoud eruit gelepeld

3 eetlepels boter, ongezouten

1/2 theelepel koriander zaad

1/2 theelepel komijn zaad

1/2 theelepel chili poeder

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 theelepel limoenschil, fijngehakt

4 eetlepels worcestershiresaus

4 eetlepels tequila

1 eetlepels appel cider azijn

1 eetlepel limoensap

120 mL water

2 eetlepels zout

2 varkenshaasjes

 

Bereiding:

 

Pureer de cactusvijg. Doe 1 eetlepel boter in de pan en voeg het gesnipperde uitje toe. Laat ze glazig worden (ongeveer 3 minuten) en voeg dan de koriander, komijn, chilipoeder en knoflook toe. Kook nog eens 2 minuten. Voeg de worcestershiresaus, tequila, appelciderazijn en limoensap toe.

Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.

Bak ondertussen de varkenshaas. Verhit olie in de koekenpan. Dep de varkenshaas droog en bestrooi met wat zout en peper. Bak aan beide kanten aan en laat het in ongeveer 10 minuten gaar worden. Pak in aluminiumfolie en laat nog eens 5 minuten liggen om het vlees nog malser te laten worden.

In de rusttijd voeg je aan de saus de cactusvijgpuree, water en zout toe en breng op laag vuur aan de kook. Haal van het vuur af en voeg de boter en de limoenrasp toe. Zet afgedekt weg.

Serveer de varkenshaas met de saus.

Back To Top