Skip to content

Een dooie boel

Een dooie boel, de maand januari in de kas van de cactusliefhebbers. Maar vergis je niet, het koud en droog houden van de planten zorgt deze maand voor de knopvorming. Hierbij geldt: hoe meer licht de planten ontvangen, hoe meer dit later zorgt voor een goede bloei. Wees niet bang dat de planten verschrompelen, na een watergift in het voorjaar trekt dit weer bij. Wel ontvangen de Cleistocactussen, de Notocactussen en de vetplanten een klein beetje water, en wel zo dat de vetplanten niet verschrompelen.

Bij goed weer even royaal luchten voor vochtafvoer. Blijf attent op ongedierte in de vorm van slakken en muizen die het eventuele zaad op de planten graag verorberen. Al heeft u het laatste waarschijnlijk al veilig ondergebracht.

De dagen lengen nu al snel en over enige weken zult u toch de knoppen bij de Mammillaria’s zien doorkomen en wacht u op het nieuwe seizoen. Nieuwsgierig geworden hoe dit er momenteel uit ziet? Kom gerust eens kijken bij de indrukwekkende succulentencollectie van Aad Vijverberg te Honselersdijk, of raadpleeg zijn site: www.vijverberg.info.

Jan de Vreede,
Secretaris van de lokale Succulenta-afdeling Haag- en Westland

Back To Top