Skip to content

23 juni: 42ste Plantenmarkt Nijmegen van Succulenta

Op zondag 23 juni, kunnen liefhebbers van bijzondere planten terecht op de 42e Bijzondere Plantenmarkt in het Kolpinghuis in Nijmegen. Er zijn stekende planten te koop voor een prikje, maar ook toekomstige huiskamergenoten met een zijdezachte beharing, lekker geurtje of mooi van kleur, en altijd bijzonder. 

Knuffelbare apenstaartjes, forse knollen van olifantspoten, niet dure centenbomen of een venijnige grootmoedersstoel, ze staan naast angstaanjagende medusahoofden en andere extravagante planten van verschillende grootte. Er is keuze uit honderden soorten. Zowel de doorgewinterde verzamelaar als toevallige belangstellende passant vindt tussen de cactussen, rots- en  vetplanten, kuip- en knolplanten wel iets opvallends dat in geen tuincentrum is te verkrijgen.

Sommige planten zijn gemakkelijk in de omgang of zelfs bestand tegen winterse kou, andere zijn juist gevoelige types die alleen gedijen bij hogere temperaturen. De meeste standhouders zijn doorgewinterde hobbyisten die de planten zelf zaaien, stekken en opkweken. Zij geven graag deskundig advies bij hun planten, die verder gaat dan boeken- en Wiki-wijsheid.

Ook dit jaar poseren tientallen bijzonder gevormde boompjes van de Bonsai-vereniging Nijmegen op de Bijzondere Plantenmarkt van Vereniging Succulenta, afdeling Nijmegen.

42e Bijzondere Plantenmarkt van Succulenta, afdeling Nijmegen.

Zondag, 23 juni 2019, 10.00 – 15.30 uur, entree € 1,50.

Kolpinghuis, Smetiusstraat 1, 6511 ER te Nijmegen (Nabij NS-station) Parkeren: Keizer Karelgarage, Van Schaeck Mathonsingel 22.

Back To Top