Skip to content

Unieke botanische-historische reis naar Zuid Afrika 

Bezoek Zuid Afrika met de Hortus Amsterdam

In het najaar van 2017 organiseert de Stichting Hortus Botanicus Amsterdam samen met reisorganisatie Historizon een unieke reis naar Zuid Afrika. Tijdens deze botanisch-historische reis komen alle aspecten aan bod die ten grondslag liggen aan de historische Zuid-Afrikaanse wortels van de Hortus in Amsterdam.

De Hortus in Amsterdam en Zuid Afrika zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Binnen 10 jaar na de oprichting als hortus medicus, groeide de tuin al uit naar een botanische tuin met de Zuid Afrikaanse collectie als prominente eerste exoten.

De ZuidAfrikaanse collectie van de Hortus Amsterdam bestaat nog steeds en speelt de hoofdrol in de tentoonstelling van 2017. In een uniek project organiseert de Stichting Hortus Botanicus Amsterdam een reis naar deze wortels van deze botanische tuin.  Een 10-daagse reis naar een prachtig land, waar de collectie van de Hortus nog meer tot leven komt. Tijdens de reis zullen we verschillende tuinen, historische plekken en bijzondere landschappen bezoeken. Thuisbasis is Stellenbosch, waar Simon van der Stel in 1679 zijn eerste nederzetting stichtte. De botanische tuin van Stellenbosch is nog steeds een belangrijke partner voor de Hortus. Een belangrijk thema is de indrukwekkende diversiteit van het Zuid-Afrikaanse Fynbos, waarvoor we ook enkele field trips zullen ondernemen. We bezoeken Heideveld met de rooisbosplantages en uiteraard bezoeken we ook Kaapstad en de Compagnietuin, waar de VOC-geschiedenis centraal staat. De bezoeken aan bijzondere locaties worden afgewisseld met lezingen in de namiddagen door medewerkers van de Hortus, lokale botanici en andere deskundigen.

Meer informatie en het gedetailleerde programma vindt u op de website van Historizon http://www.historizon.nl/hortus

De reis vindt plaats van 18 t/m 27 september 2017.  Deelname aan de reis is inclusief vliegreis, vervoer ter plaatse, logies, ontbijt, lunch en diner voor alle dagen.

 

Back To Top