Skip to content

De nieuwe handleiding: nu leverbaar!

————————————————————————————————-

UPDATE september 2022:
Van deze handleiding is een tweede druk met hoogglans omslag verschenen onder ISBN 9789464371185.

————————————————————————————————-

De nieuwe handleiding voor het kweken van cactussen en vetplanten is klaar.

Het is een prachtig boek geworden.

Op 132 bladzijden met maar liefst 210 foto’s worden de vele aspecten van het kweken behandeld. Het gaat niet alleen over het kweken in de kas, maar er wordt ook aandacht besteed aan het kweken op de vensterbank, balkon, broeibak en in de rotstuin.

Er zijn lijstjes met onder andere planten voor beginners, wintergroeiers, planten die zomers buiten kunnen staan, planten voor een zonnige vensterbank, planten die geschikt zijn voor een venster op het oosten of het noorden (ja, zulke succulenten bestaan ook!), succulenten die geschikt zijn als hangplant, enzovoort. Er wordt ook aandacht besteed aan andere planten zoals tillandsia’s en bol- en knolgewassen die goed in een succulentenkas gekweekt kunnen worden.

Wat betreft de kas, gaat het over beglazing, inrichting, schermen, verwarmen, isolatie, ventilatie enzovoort. Bijzonder handig is de watergeeftabel. Ook wordt van maand tot maand aangegeven welke verzorging er nodig is. Ziekten en plagen worden besproken en natuurlijk wordt ook ruim aandacht besteed aan het zaaien van cactussen en vetplanten. Kortom, een boek dat voor iedere succulentenliefhebber een must is.

De handleiding is samengesteld door Theo Heijnsdijk, Wolter ten Hoeve, Peter Knippels en Henk Ruinaard. De lay-out is verzorgd door Andre van Zuijlen.

Het mooie is: leden van succulenten hoeven helemaal niets te doen om het in hun bezit te krijgen. Het boek wordt in de week van 17 juni naar alle leden in binnen- en buitenland verzonden. Gratis!

Op beurzen en andere evenementen van Succulenta is het boek te koop. De prijs is € 6,50.

Het boek kan ook besteld worden door een e-mail te sturen naar boeken@succulenta.nl Na ontvangst van  € 10,86 (€ 6,50 plus € 4,36 portokosten) wordt het boek verzonden naar een opgegeven adres binnen Nederland. De portokosten naar België bedragen € 8,40.

 

Back To Top