Skip to content

14 en 15 september: open monumentendagen in de Botanische Tuin Zuidas

RONDLEIDINGEN – Op 14 en 15 september kunt u weer een bezoek brengen aan de meest bijzondere monumenten van de stad. Dit jaar is het thema: Stadsvermaak, voor alle liefhebbers van sport, theater en ander plezier. De Botanische tuin Zuidas is zo’n plek van plezier. Met de grootste cactusverzameling van Nederland, bijzondere bloemen- en plantensoorten, penjing tuin en bonsai collectie, lommerrijke zitjes en imposante oranjerie is de tuin onderdeel van de Open Monumenten Dagen. Er zijn rondleidingen op zaterdag en zondag om 12:00 en 15:00 uur.

PLANTENMARKT – Zondag15 september is er bovendien een gezellige markt met planten, kruiden, grassen, bamboes, zaden en bollen van Biologische Kwekerij Wiering, Kwekerij De Ent en Van Tubergen. Potje Toe verkoopt delicatessen van eigen oogst en Imker Henk Kooij staat er met honing en kaarsen. Dochter Nanny Speetjens-Kooij exposeert haar op de natuur geïnspireerde schilderijen en tekeningen. Bezoekers kunnen bij de penjingtuin ook genieten van Japanse thee, koekjes en sake. Verder is er een bonsai demo en er zijn handgemaakte tasjes en etuitjes van de mooiste stoffen. Natuurlijk is er ook koffie met appeltaart. Kijk voor meer info op www.botanischetuinzuidas.nl

Tot ziens in de tuin op de Open Monumenten Dagen!

De Botanische tuin Zuidas bevat vele bijzondere planten die onderdeel zijn van de Nationale Plantencollectie en heeft de grootste collectie cactussen en succulenten van Nederland.

Open Monumenten Dagen | 14 & 15 september 10:00-17:00

Botanische tuin Zuidas | gratis toegang | gratis parkeren in het weekend

Van der Boechorststraat 8

Amsterdam Buitenveldert

Back To Top