Ga naar hoofdinhoud

Wiebe Bosma

Contact:

Tel.: 072-5721468
Vanuit België: 00 31 72 5721468
E-mail: wiebe@xs4all.nl

Tarief:

€ 40,- + € 0,15 per gereden en nog te rijden kilometer.
Dit tarief geldt alleen voor afdelingen van Succulenta

Opmerkingen:

De spreker neemt eigen projectiemiddelen (laptop, beamer, scherm) mee. Hij neemt ook planten uit eigen kweek voor verkoop mee.

Lezingen:

1. Een jaar rond sukkelen met succulenten
Een lezing over de bloei en cultuur van cactussen en vetplanten gedurende een jaar.

2. Socotra (en een beetje Yemen).
Een beeldverslag van een reis naar het eiland Socotra met een bijzondere flora en fauna.
3a. Cactussen en koeien in Rio Grande do Sul. Deel 1
Cactussen (o.a. Frailea, Notocactus, Gymnocalycium), maar ook andere planten en dieren, landschappen en mensen uit de meest zuidelijke staat van Brazilië
3b. Cactussen en koeien in Rio Grande do Sul. Deel 2
4a. Bolivia, cactusland van meer dan alleen Lobivia’s. Deel 1
Bolivia is een land met een grote variatie landschappen en planten. Behalve vertegenwoordigers van een groot aantal cactusgeslachten, waaronder Lobivia, Cleistocactus, Gymnocalycium, Parodia, Sulcorebutia en Weingartia.
4b. Bolivia, cactusland van meer dan alleen Lobivia’s. Deel 2
5a. Ethiopië, land van vetplanten en meer. Deel 1
Een reisverslag in twee avondvullende delen van mijn tweede reis naar dit prachtige land met Stapelia-achtigen, Aloe’s, Euphorbia’s, landschappen, mensen, …
5b. Ethiopië, land van vetplanten en meer. Deel 2
6. Op zoek naar de Caralluma’s van India.
Een lezing met naast fraaie beelden van de Indiase Caralluma’s ook twee av-series (beelden van het land, de mensen, de ‘andere’ natuur etc. op muziek)
7. Stapelia-achtigen; van oost naar west, van noord naar zuid.
Aan de hand van een virtuele rondreis door het verspreidingsgebied van de Stapelia-achtigen, een overzicht van bekende en onbekende planten uit deze familie.
8. Noord-Ethiopië; hoge bergen en diepe dalen.
Een lezing met veel vetplanten waaronder Aloes, Euphorbias en Stapelia-achtigen. Maar ook fraaie natuur- en cultuur opnames
9a. en 9b. Madagascar:
een groot eiland met een bijzonder flora en fauna die grotendeels bestaat uit planten en dieren die uitsluitend op Madagascar voorkomen. Wiebe neemt je in twee avondvullende lezingen mee naar dit fraaie eiland. De nadruk ligt daarbij uiteraard op de bijzonder succulente flora met o.a. Euphorbia, Aloe, Pachypodium, Cynanchum en Adansonia (baobab). Daarnaast uiteraard aandacht voor het bijzondere dierenleven, de mensen en de landschappen.
9a:
9b:

10a. en 10b. Tanzania 2019:
Tanzania, een land bekend vanwege de prachtige natuur met o.a. de Serengeti en de Ngorogoro-krater. Maar ook een land met een grote diversiteit aan vetplanten waaronder Stapelia-achtigen, Euphorbia’s en Aloe’s . Bovendien een land met erg vriendelijke, gastvrije mensen. In deze lezing in 2 delen komen uiteraard de vetplanten die we in 3 weken tijd hebben gezien volop aan bod. Maar ook ruimte voor de dieren en andere natuur, de landschappen, de mensen etc.
10a:

10b:
Back To Top