Skip to content

Evolutiecursus in de Hortus Amsterdam

Op 7 april start weer de populaire 6-daagse evolutiecursus in de Hortus Amsetrdam.. Zonder microscoop, zonder boeken, gaat u zes dagen op pad door de Hortus. Aan de hand van de uitgebreide Hortuscollectie neemt de gids u mee door de evolutie van het plantenrijk.

Van alg tot orchidee is een zesdaagse cursus over de gehele evolutie van het plantenrijk. Met behulp van de levende plantencollectie van de Hortus gaat men door miljoenen jaren geschiedenis. De evolutie van de planten hangt sterk samen met de evolutie van onze planeet en met de ontwikkelingen van het dierenleven. Zonder microscoop, en zonder lang stil te staan bij de evolutie op het niveau van de plantencel, krijgt u toch een idee van wat evolutie is, van een groene alg tot een bloeiende orchidee.

 

Deze cursus wordt gegeven door Arend Wakker van Open Oog producties. Arend Wakker is van origine geoloog en heeft zich bij de Hortus Botanicus Amsterdam ontwikkeld tot plantenkenner en botanisch rondleider. De cursus wordt inmiddels al meer dan 10 jaar gegeven in de Hortus, en is populair bij een divers publiek, van nieuwsgierige plantenliefhebbers tot botanisch tekenaars. De cursusdagen vinden plaats op 7, 14, (zaterdag) 20, 28 april, 12 en 19 mei. Iedere wandeling duurt ongeveer 2,5 uur (plus een half uur pauze) van 13:00 tot 16:00 uur. Deelname € 130,- .

Kaarten zijn te koop via de website van de Hortus Amsterdam: dehortus.nl/activiteit/evolutiecursus/

Back To Top