Skip to content

ELK 55e editie 10-11-12 september 2021 [update 01-08-2021]

UPDATE 1 AUGUSTUS 2021

Recent heeft het Belgisch Overlegcomité besloten om de voor september voorziene versoepelingen van de coronamaatregelen uit te stellen. Onder de huidige maatregelen is het organiseren van de ELK bijzonder complex en moeilijk, enerzijds door het beperkt aantal personen dat terzelfdertijd toegelaten is op de beurs, anderzijds door de vele controles die moeten worden uitgevoerd. Wij kijken nu uit naar een nieuw Overlegcomité op 13 augustus. Hopelijk worden sommige maatregelen dan toch versoepeld en kan de ELK doorgaan zoals gepland. Het ELK-Comité doet er alles aan om het belangrijkste succulenten-event van het jaar veilig te laten doorgaan. Een definitieve beslissing komt er kort na 13 augustus. We danken u alvast voor uw geduld en begrip


De coronacijfers in België gaan de goede kant uit en het zomerplan van de Belgische regering laat geleidelijk aan meer versoepelingen toe. Volgens het 4-stappen Zomerplan moet een evenement als de ELK in september kunnen plaatsvinden, onder voorbehoud dat er zich geen nieuwe negatieve ontwikkelingen voordoen. Daarom heeft het ELK organisatiecomité besloten om de definitieve inschrijvingen voor de plantenbeurs en verblijf op Corsendonk Duinse Polders te starten.

De beurs zal plaatsvinden in de feestzaal en de tent. Het aantal beschikbare meters tafels zal afhangen van de in voege zijnde coronamaatregelen (afstand tussen de tafels, circulatie enz.). Indien nodig zullen de grootste standen worden gereduceerd teneinde zoveel standhouders als mogelijk een plaats te geven.

Het spreekt vanzelf dat op het evenement alle in voege zijnde covid-19 maatregelen strikt zullen worden toegepast. Gelieve ook zelf na te gaan of bepaalde beperkingen op u van toepassing zijn. We denken hierbij vooral aan eventuele reisbeperkingen en het coronapaspoort of certificaat.

Via de ELK website en facebookpagina houden we u op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Back To Top