Skip to content

De ELK 2020 is geannuleerd!

Beste vrienden,

Ongetwijfeld hebt u zich al afgevraagd of de ELK dit jaar vanwege de corona-epidemie wel zal kunnen doorgaan en velen hebben ons die vraag al gesteld. Het is nu 4 maanden voor de geplande datum en de exposanten en bezoekers die van ver komen willen graag weten of ze de reis al dan niet moeten organiseren.

Het ELK organisatiecomité heeft recent alle beschikbare informatie geanalyseerd.
Helaas heeft deze analyse geleid tot het besluit om de ELK 2020 te annuleren.

De redenen zijn veelvuldig:

  • In België, zoals in de meeste Europese landen, zijn tot 31 augustus alle evenementen afgelast. Niemand weet welke maatregelen er in september van kracht zullen zijn.
  • Onder de huidige omstandigheden is het niet verantwoord om een evenement te organiseren wat door pakweg 2000 mensen uit 25 verschillende landen bezocht gaat worden.
  • De aard van het evenement sluit uit dat een sociale afstand van 1,5 meter gerespecteerd kan worden.
  • Veel bezoekers hebben de leeftijd van de hoogste risicogroep.
  • Een nieuwe uitbraak van het virus is niet uit te sluiten.
  • Momenteel is het moeilijk, zo niet onmogelijk om internationaal te reizen. Het is nog niet geweten hoelang de grenzen gesloten zullen blijven.

Het comité is zich uiteraard bewust van de teleurstelling die dit besluit met zich meebrengt. Een teleurstelling voor de exposanten die hun kassen vol hebben staan met fraaie planten en dit jaar nog geen kans gezien hebben om die aan een groot publiek te presenteren. Een teleurstelling ook voor de bezoekers die niet alleen komen om nieuwe planten aan te schaffen maar zeker ook voor de lezingen en het sociale element van de ELK. Wij realiseren ons dat u allemaal naar de ELK 2020 en het terugzien van uw vrienden succulentenliefhebbers hebt uitgekeken, zeker na de annuleringen van alle plantenbeurzen eerder dit jaar, maar ook dat u begrijpt dat wij geen risico’s willen nemen wat betreft eenieders gezondheid.

Wie reeds ingeschreven heeft zal persoonlijk worden gecontacteerd om de terugbetaling te regelen. Zij kunnen ook reeds een optie nemen voor de ELK 2021.

We kijken er alvast naar uit om u in 2021, van vrijdag 10 tot zondag 12 september, opnieuw te ontmoeten. Ondertussen wensen wij u een mooie zomer toe, geniet van uw planten en blijf gezond!

Back To Top